Uw uitvaartdienst in het Memorarium Gelderland

Zonder overdrijven menen wij dat het Memorarium Gelderland één van de mooiste locaties van Arnhem en omstreken is als het gaat om uw uitvaartdienst. Nadat het gebouw in 2012-2015 is gerestaureerd en aangepast mag gesteld worden dat met dit monumentale gebouw, Arnhem als stad maar ook Gelderland als provincie, er een mooie locatie bij heeft gekregen in de sterk in opkomst zijnde wijk ‘Klarendal’.

Uw uitvaartdienst op maat

Het Memorarium beschikt over voldoende expertise en werkt samen met een aantal professionele partijen die, in overleg met u of indien u wenst met uw eigen uitvaartondernemer, de wensen voor de uitvaartdienst bespreken. Zo kunnen wij u bijvoorbeeld een koor bieden, of een solist(e), een orgelist, wel of juist geen dragers, de muziek, eventueel opnames, een spreker/spreekster, het vertonen van beelden middels een beamer, enz., enz. Al deze zaken zijn bespreekbaar.

Voor aanvang van de dienst stellen wij u en de directe nabestaanden de familiekamer ter beschikking opdat u zich in alle rust kunt voorbereiden op de dienst.

Het Memorarium Gelderland is voorzien van een moderne, comfortabele gasgestookte stralingsverwarming. In de basis wordt er gestookt tot 18 graden Celcius. Voor elke extra graad verwarming wordt een toeslag berekend van € 50,- per dienst.

Memorarium Gelderland

Uw eigen uitvaartondernemer

Ofschoon het Memorarium Gelderland zelf uitvaarten verzorgt, openen wij ook graag onze deuren voor de collega-uitvaartverzorgers. Ook onze collega’s willen wij binnen het Memorarium de gelegenheid bieden tot het houden van hun uitvaartdiensten.

Voorloper

Uw eigen inbreng

Door de kleinschaligheid van het Memorarium ligt er bij ons geen tijdsdruk op de planning. Dit betekent, dat we bij een dienst niet hoeven te kijken op een half uurtje. Dat is voor u , maar ook voor ons een fijn idee. Het kan voor alle nabestaanden zoveel betekenen indien er tijdens een uitvaartdienst ruimte en tijd is voor eigen inbreng.

Of het nu gaat om muziek, een gedicht, een toespraak, een bepaald passend ritueel, het kan en mag bij ons, het maakt een uitvaart mede tot een passend en bijzonder moment aan het einde van het leven van de overledene. Dit maakt het afscheid tot een herinnering die helpt bij de verwerking.

Solisten

Na afloop van de dienst

Indien er sprake is van crematie van de overledene, wordt veelvuldig gekozen om in het Memorarium na afloop van de uitvaartdienst een informeel samenzijn te hebben met een hapje en een drankje.

In overleg plaatsen wij in dat geval de kist met de overledene in de Mariakapel. Na het informele samenzijn wordt afscheid genomen van de overledene en wordt de overledene naar het crematorium gereden, al dan niet vergezeld van de directe nabestaanden. Bij het naar buiten begeleiden van de kist kan een afscheidslied worden gezongen al dan niet door een solist(e). Deze manier van afscheid nemen – in de ambiance van het Memorarium met een laatste ontspannen groet in het bijzijn van gezin, familie, vrienden en kennissen – wordt als heel bijzonder ervaren.

Na-de-Dienst

Mogelijkheden en tarieven

Het Memorarium Gelderland staat open voor uw wensen en zal proberen deze zo veel mogelijk in te vullen. Hierbij willen wij u ook inzage geven in de kosten. Wij zullen u vooraf offreren en uw goedkeuring vragen. Geen financiële verrassingen achteraf.

In de tabel hieronder geven wij u een eerste indruk van de basiskosten.

Tarieven
Uitvaartdiensten 2015:
Gebruik Memorarium t.b.v. de uitvaartdienst € 599,-
Gebruik van een zanger(es)  v.a. € 247,-
Rouwstuk op kist:
Standaard (Kristal en opaal) € 72,-
Robijn € 118,-
Saffier € 165,-
Diamant € 211,-
Luxe rouwstukken  v.a. € 310,-
Bedrukt lint per stuk € 16,-
Twee extra bloemstukken  v.a.  €135,-
Diversen:
Geluidsopname  € 50,-
Orgelist  € 110,-
Fotograaf naar wens  op aanvraag
Vier dragers  € 400,-
Zes dragers  € 600,-
Ritueel begeleid(st)er/spreker  € 350,-
Gedachtenisarrangement in overleg  op aanvraag
Vervoer in overleg  op aanvraag

Memorarium Gelderland behoudt zich het recht voor tussentijds de prijzen indien noodzakelijk te wijzigen.
Reeds eerder gefactureerde of geoffreerde prijzen blijven van kracht.